Bors de crap
PrinteazaBors de crap
- 1 kg crap
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîmac
- 1 ceapă
- 25 g orez
- sare
- pătrunjel
- mărar
- leuştean
Mod de preparare:
Punem apa la fiert într-o oală şi, cînd clocoteşte, adăugăm ceapa tocată mărunt şi zarzavatul ras potrivit de mare, sau tăiat ca tăiţeii, deoarece pătrunjelul şi păstîrnacul nu se rad bine pe razătoare. După ce a fiert zarzavatul, adăugăm orezul spălat şi lăsăm să fiarbă.
Radem peştele de solzi, scoatem urechile şi îl curăţăm înăuntru, apoi îl tăiem bucăţi şi îl spălăm.
Cînd orezul şi zarzavatul sunt gata, punem bucăţile da peşte. După ce dă un clocot, adăugam borşul clocotit, turnînd uţin cîte puţin şi gustand, ca să nu iasă aama prea acră. Potrivim sarea.
Punem 1-2 crenguţe de leuştean, lăsam să dea două-trei clocote şi îl scoatem. Cînd turnăm borşul în castron, presarăm puţină verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel şi mărar). Borşul de crap se ser- eşte atît fierbinte, cît şi rece.
Pofta buna!