Bors de crap

Printeaza

Bors de crap 

Ingrediente:Bors de crap

  • 1 kg crap
  • 1 1 apă
  • 2 ceşti borş
  • 1 morcov
  • 1 pă­trunjel
  • 1 păstîmac
  • 1 ceapă
  • 25 g orez
  • sare
  • pătrunjel
  • mărar
  • leuştean

Mod de preparare:

Punem apa la fiert într-o oală şi, cînd clocoteşte, adăugăm ceapa tocată mărunt şi zarzavatul ras potrivit de mare, sau tăiat ca tăiţeii, deoarece pătrunjelul şi păstîrnacul nu se rad bine pe razătoare. După ce a fiert zarzavatul, adăugăm ore­zul spălat şi lăsăm să fiarbă.

Radem peştele de solzi, scoatem ure­chile şi îl curăţăm înăuntru, apoi îl tăiem bucăţi şi îl spălăm.

Cînd orezul şi zarzavatul sunt gata, pu­nem bucăţile da peşte. După ce dă un clocot, adăugam borşul clocotit, turnînd uţin cîte puţin şi gustand, ca să nu iasă aama prea acră. Potrivim sarea.

Punem 1-2 crenguţe de leuştean, lăsam să dea două-trei clocote şi îl scoatem. Cînd turnăm borşul în castron, presarăm puţină verdeaţă tocată mărunt (pătrunjel şi mărar). Borşul de crap se ser- eşte atît fierbinte, cît şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.