Borş de dovlecei umpluţi

Printeaza

Borş de dovlecei umpluţi

Ingrediente:Borş de dovlecei umpluţi

  • 500 g carne de vacă
  • 2 l apă
  • 1 lingură orez
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingură untură
  • 3 dovlecei tineri
  • 1 ţelină
  • 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • borş
  • 1/2 pahar smîntînă

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul, morcovul, ţelina şi o ceapă tăiate foarte mărunt.

Între timp se rad dovleceii de coajă, se taie în două, se scobesc înăuntru şi se umplu cu carnea tocată împreună cu o ceapă uşor prăjită în untură, orezul spălat, sarea, piperul şi puţină verdeaţă.

După ce zarzavatul şi oasele sînt bine fierte, se strecoară, iar zeama se pune la fiert cu dovleceii umpluţi şi cu borşul fiert şi strecurat.

Se adaugă sarea şi se lasă să fiarbă pînă ce dovleceii sînt gata.

Se adaugă verdeaţa tocatăşi se serveşte borşul dres cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.