Bors de fasole cu ceapa

Printeaza

Bors de fasole cu ceapa din: fasole uscata, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, bulion, bors, leustean, sare.

Ingrediente:Bors_de_fasole_cu_ceapa

  • 1/2 kg fasole uscata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 rosie sau bulion
  • 1 l bors
  • leustean verde sau uscat
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea bob cu bob, o speli în 2-3 ape şi o laşi la înmuiat în apă rece 5-6 ore. Schimbi apa şi pui fasolea la fiert cu apă rece cât s-o acopere.

După ce clocoteşte 5 minute, arunci apa şi procedezi la fel încă de două ori. Umpli vasul cu 2-3 litri de apă rece şi pui la fiert încă de la început păstârnacul curăţat, spălat şi netăiat.

Când bobul de fasole se desface puţin, adaugi rădăcina de pătrunjel, ceapa şi morcovul curăţate şi tocate bucăţi potrivite.

Sărezi după gust şi laşi să fiarbă o jumătate de oră, apoi adaugi roşia tocată sau bulionul.

Bors de fasole cu ceapa

Bors_de_fasole_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.