Bors de fasole grasa
PrinteazaO reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat, bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde.
- 300 g fasole grasă, galbenă
- 5 linguri zarzavat tăiat cubuleţe
- 1,5 l borş
- 4 linguri bulion de roşii
- o ceapă
- un ardei iute
- sare
- leuştean verde
Mod de preparare:
Fasolea, curăţată de aţe, se rupe bucăţi şi se spală bine. Se pune la fiert în apă rece, adăugându-se sare după gust şi zarzavatul, imediat ce apa a început să fiarbă.
Când totul a fiert bine, se adaugă bulionul şi borşul fierbinte, în care s-au fiert anterior ceapa şi ardeiul, curăţate şi tocate foarte mărunt. Se lasă să dea totul câteva clocote.
Se serveşte fierbinte, presărat cu leuştean.
Poftă bună!