Bors de fasole pastai cu sos de ou
PrinteazaBors de fasole pastai cu sos de ou din: fasole pastai, oua, faina, rosii, ardei grasi, leustean, bors, sare, smantana, ceapa.
Ingrediente:
- 1 kg fasole pastai (tanara si fara ate)
- 4 oua fierte tari
- 1 lingura cu faina
- 2 ardei grasi
- 2 rosii bine coapte
- leustean tocat
- 1 l bors
- 1 lingura rasa cu sare
- 1 pahar cu smantana
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, spălaţi cu apă călduţă şi rupeţi bucăţi de 2-3 cm. Strângeţi în castron adânc, presăraţi cu faină, frecaţi uşor, puneţi la fiert în 2 1 de apă care clocoteşte. Fierbeţi acoperit 15 min, puneţi legumele: ardeiul gras tocat felii mici, ceapa tocată mărunt şi 1 linguriţă cu sare.
Continuaţi fierberea 10 min, puneţi roşiile decojite tăiate felii mici, mai fierbeţi 5 min. Potriviţi mâncarea de sare, adăugaţi borşul fiert separat, condimentaţi cu leuştean tocat şi trageţi oala de pe foc. Fierbeţi cele 4 ouă timp de 6 min, lăsaţi în apă rece, decojiţi ouăle şi scoateţi gălbenuşurile, pe care le treceţi prin sită în oală.
Tăiaţi albuşurile felii subţiri şi decoraţi borşul. Serviţi borşul fierbinte, cu pâine neagră mai veche, dres cu smântână.
Pofta buna!