Bors de fasole uscata cu pastarnac
PrinteazaBors de fasole uscata cu pastarnac din: fasole uscata, morcov, pastarnac, patrunjel, ceapa, sare, bors, patrunjel, leustean.
- 300 g fasole uscată
- un morcov
- un păstârnac
- un pătrunjel
- 3 cepe
- sare
- borş
- pătrunjel verde
- leuştean
Mod de preparare:
Fasolea, aleasă şi spălată, se pune la fiert cu apă rece. După primele clocote, se aruncă apa şi se înlocuieşte cu alta fierbinte.
Când fasolea este aproape fiartă şi pojghiţa plesnită, se adaugă sarea şi zarzavatul, curăţat, tăiat subţire, şi ceapa, spălată, curăţată şi tocată mărunt.
După ce au fiert, se pune borşul, acrindu-se după gust, şi se mai lasă să fiarbă puţin.
Se serveşte cu leuştean şi pătrunjel verde, tocate fin, cald sau rece.
Pofta buna!
Imi place borsul de fasole. De fapt, imi plac toate preparatele cu fasole. Este, daca nu stiati, un aliment foarte nutritiv. Eu, de obicei, pun si carne, dar o sa incerc si aceasta reteta.