Bors de galbiori uscati cu fasole
PrinteazaO reteta gustoasa de bors de galbiori uscati, fasole, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, tarhon si sare.
- 1 cană de fasole boabe
- 50 g gălbiori uscaţi (1 pungă)
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină mică
- 1 rădăcină mică de pătrunjel
- sare
- tarhon
Mod de preparare:
Pui fasolea şi gălbiorii la înmuiat de seara în apă rece. A doua zi, pui la fiert fasolea şi, după ce a dat într-un clocot, schimbi apa cu alta fierbinte.
După ce s-a fiert fasolea aproape bine, adaugi zarzavatul tăiat mărunt şi gălbiorii. La sfârşit, pui sare şi tarhon. Dacă doreşti, poţi adăuga şi 1 cană de borş.
Pofta buna!
Foarte bun borsul de galbiori