Bors de hering cu stevie
PrinteazaBors de hering cu stevie din: hering, ceapa, ardei, morcov, telina, stevie, radacina de patrunjel, bors, leustean verde, sare, zeama de lamaie.
- 800 g peste baby hering
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 legatura stevie
- 1 lingura orez
- 1 radacina mica de patrunjel
- 500 ml bors
- 1 legatura leustean verde
- sare
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Cureţi peştele de capete şi intestine şi îl speli bine. îl pui într-un castron, îl stropeşti cu zeamă de lămâie şi îl păstrezi în frigider. Cureţi şi speli legumele. Le tai în cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă. După 7-8 minute de fierbere, pui orezul, în prealabil ales şi spălat, iar după alte 5 minute, adaugi peştişorii si stevia tocată fidelută.
Fierbi ciorba la foc mic, timp de 5 minute. Separat fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează. Torni borşul în ciorbă, adaugi sare după gust, iar după câteva clocote, stingi focul.
Adaugi leuşteanul tocat mărunt, acoperi oala cu un capac şi laşi ciorba să-şi ia gust. Poţi servi borşul atât cald, cât şi rece.
Bors de hering cu stevie
Pofta buna!