Bors de hribi cu smantana si legume

Printeaza

Bors de hribi cu smantana si legume din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei capia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors, smantana, sare.

Ingrediente:Bors_de_hribi_cu_smantana_si_legume

  • 500 g hribi uscati
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 legatura patrunjel
  • bors acru de putin
  • 100 ml smantana groasa
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi zarzavatul, îl speli, îl aşezi într-o oală cu apă şi sare şi laşi să fiarbă. Adaugi hribii la fiert în oala cu zarzavat. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi pui în oală. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi borşul acru de putină (după gustul fiecăruia), continuând fierberea.

Când toate legumele sunt bine fierte, iei într-un bol un polonic de zeamă şi amesteci cu smântână, omogenizând bine, apoi torni totul peste borşul de hribi. Laşi să dea un clocot, iar la sfârşit presari pătrunjel tocat mărunt, apoi poţi servi borşul.

Bors de hribi cu smantana si legume

Bors_de_hribi_cu_smantana_si_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun borsul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.