Bors de hribi cu smantana si legume
PrinteazaBors de hribi cu smantana si legume din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei capia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors, smantana, sare.
- 500 g hribi uscati
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 legatura patrunjel
- bors acru de putin
- 100 ml smantana groasa
- sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, îl speli, îl aşezi într-o oală cu apă şi sare şi laşi să fiarbă. Adaugi hribii la fiert în oala cu zarzavat. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi pui în oală. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi borşul acru de putină (după gustul fiecăruia), continuând fierberea.
Când toate legumele sunt bine fierte, iei într-un bol un polonic de zeamă şi amesteci cu smântână, omogenizând bine, apoi torni totul peste borşul de hribi. Laşi să dea un clocot, iar la sfârşit presari pătrunjel tocat mărunt, apoi poţi servi borşul.
Bors de hribi cu smantana si legume
Pofta buna!
Foarte bun borsul asta!