Bors de hribi cu smantana
PrinteazaBors de hribi cu smantana din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei kapia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors de putin, smantana si sare.
- 500 g hribi uscati
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 legatura patrunjel
- bors acru de putina
- 100 ml smantana groasa
- sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul, îl speli, îl aşezi într-o oală cu apă şi sare şi laşi să fiarbă, lei hribii şi îi pui la fiert în oala cu zarzavat. Adaugi şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mici. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi adaugi borşul acru de putină (după gustul fiecăruia), continuând fierberea.
Când toate legumele sunt bine fierte, iei într-un bol un polonic de zeamă şi amesteci cu smântână, omogenizând bine, apoi torni totul peste borşul de hribi. Laşi să dea un clocot, iar la sfârşit presari pătrunjel tocat mărunt, apoi poţi servi borşul.
Bors de hribi cu smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de hribi cu smantana
O sa fac si eu un bors de hribi. Merita incercat acest bors de hribi