Borş de iepure
PrinteazaBorş de iepure
- 1 kg carne de iepure (cap şi partea din faţă)
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 ceaşcă smîntînă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstîmac
- 1 ceapă
- sare
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Ştergem carnea, o tăiem bucăţi şi o punem la fiert. După ce am luat spuma, adăugăm o ceapă mare tocată mărunt, precum şi zarzavatul tăiat subţire.
Cînd sînt fierte, adăugăm borşul. Cu 10 minute înainte de a da la masă, punem leuşteanul.
Dregem borşul de iepure cu o ceaşcă de smantînă (250 g) pe care o amestecăm cu o linguriţă de făină bună, lăsînd să mai dea un singur clocot.
Poftă bună!
N-am mai facut ciorba de iepure. As incerca.