Bors de legume cu galuste
PrinteazaBors de legume cu galuste
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ţelină mică
- 200 ml ulei
- 2 cepe
- 4- 5 linguri făină
- 1 l borş
- boia de ardei
- pătrunjel verde şi piper
Mod de preparare:
Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, o căleşti în ulei încins şi presari boia.
Găluştele le pregăteşti din făină, apă şi ceapa călită, amestecând bine până rezultă o compoziţie omogenă, lei din compoziţia de găluşte cu o linguriţă şi le pui în zeama în care fierbi zarzavatul.
Laşi la fiert 10-15 minute, după care torni borşul. Ciorba o serveşti caldă, cu pătrunjel verde.