Bors de legume cu pui si patrunjel verde
PrinteazaBors de legume cu pui si patrunjel verde din: carne de pui, conopida, gris, bors, oua, morcovi, ceapa verde, patrunjel verde, sare.
- 400 g carne de pui (aripi)
- 100 g conopidă/broccoli
- 50 g gris
- 500 ml bors
- 2 ouă
- 2 morcovi
- 2 cepe verzi
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se curăță legumele. Morcovii și cepele se taie rondele. Conopida se desface în buchețele. Se pun la fiert aripioarele de pui. După ce s-a curățăt spuma se adaugă morcovul și ceapa. Se la să la fiert pe foc mic.
Se bat albușurile spumă, se adaugă gălbenușurile și se presară grișul. Se amestecă bine, se adaugă puțină sare și se lasă 5 minute să crească. Când totul este fiert, se pun găluștele. Se ia câte o linguriță din compoziție și se adaugă în supă. Tot acum se pune și conopida. Se mai fierb 15 minute pe foc moderat.
Cine dorește, poate adăuga borș. Se fierbe separat și se adaugă în supă. Se pune sare după gust și se servește fierbinte, ornat cu pătrunjel.
Bors de legume cu pui si patrunjel verde
Pofta buna!