Borş de legume cu verdeata
PrinteazaBorş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors.
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 telina
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi
- 1 legatura ceapa verde
- 3 linguri ulei
- 3-4 rosii mari
- cate 1/2 legatura marar, patrunjel si leustean
- sare
- bors dupa gust
Mod de preparare:
Puneţi la fifrt 1,5 litri apă cu puţină sare. Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi rădăcinoasele şi dovleceii în cubuleţe, ardeii, în fâşii înguste, cartofii, în cuburi, iar ceapa şi verdeaţa, mărunt. Intr-o oală de 3 litri, turnaţi uleiul şi înăbuşiţi legumele adăugându-le în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, ţelina, ceapa, cartofii şi dovlecelul.
Amestecaţi uşor, apoi stingeţi cu apa fierbinte. Continuaţi fierberea, acoperind parţial vasul. După 10 minute, opăriţi roşiile, decojiţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Adăugaţi-le în ciorbă, săraţi după gust, acriţi cu bors, apoi lăsaţi ciorba să mai dea în câteva clocote. La sfârşit, presăraţi verdeaţa. Dacă preferaţi ciorba mai bogată, o puteţi drege cu un gălbenuş amestecat cu 150 g smântână.
Borş de legume cu verdeata
Pofta buna!