Borş de legume cu verdeata

Printeaza

Borş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors.

Ingrediente:Bors_de_legume_cu_verdeata

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 rosii mari
  • cate 1/2 legatura marar, patrunjel si leustean
  • sare
  • bors dupa gust

 

Mod de preparare:

Puneţi la fifrt 1,5 litri apă cu puţină sare. Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi rădăcinoasele şi do­vleceii în cubuleţe, ardeii, în fâşii în­guste, cartofii, în cuburi, iar ceapa şi verdeaţa, mărunt. Intr-o oală de 3 litri, turnaţi uleiul şi înăbuşiţi legumele adăugându-le în următoarea ordine: morcovii, pătrunjelul, ţelina, ceapa, cartofii şi dovlecelul.

Amestecaţi uşor, apoi stingeţi cu apa fierbinte. Continuaţi fierberea, acoperind par­ţial vasul. După 10 minute, opăriţi roşiile, decojiţi-le şi tăiaţi-le mărunt. Adăugaţi-le în ciorbă, săraţi după gust, acriţi cu bors, apoi lăsaţi ciorba să mai dea în câte­va clocote. La sfârşit, presăraţi ver­deaţa. Dacă preferaţi ciorba mai bo­gată, o puteţi drege cu un gălbenuş amestecat cu 150 g smântână.

Borş de legume cu verdeata

Bors_de_legume_cu_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.