Bors de legume tomnatice
PrinteazaBors de legume tomnatice din: fasole, ceapa, ardei, telina, morcov, rosii, bors.
- 300 g fasole verde
- o ceapă
- o rădăcină păstârnac
- un ardei gras roşu
- ţelină
- un morcov
- un dovlecel
- 2-3 roşii în suc
- 500 ml borş
- o legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert morcovul, ţelina şi păstârnacul, toate curăţate şi tăiate mărunt. Se lasă 10 minute şi se adaugă ceapa şi ardeiul gras. Se fierb 5 minute.
Se pune şi fasolea tăiată şi se continuă fierberea 15 minute. Se clocoteşte borşul, separat. Se pun roşiile şi dovlecelul tăiate cubuiete, se lasă 5 minute, se pune borşul, se mai lasă să dea într-un clocot.
Se trage oala de pe foc şi, după ce se potriveşte gustul de sare, se pune pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.
Pofta buna!