Bors de linte rosie si verde
PrinteazaBors de linte rosie si verde din: linte, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, praz, ulei, busuioc, bors, sare, piper.
- 500 g linte roşie şi verde
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă busuioc uscat sau 1 fir de busuioc proaspăt
- 500 ml borş de casă
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli lintea verde şi o pui într-un vas de 2 litri. O acoperi cu apă fierbinte şi pui un capac. Laşi lintea să se înmoaie timp de 2 ore. Pe cea roşie nu e nevoie să o înmoi.
Cureţi şi speli legumele. Le toci mai mărunt sau mai mare, după preferinţă. Le înăbuşi în uleiul încins, pentru 3-4 minute, amestecând uşor.
Stingi cu 2 litri de apă fierbinte şi fierbi legumele împreună cu lintea verde scursă şi lintea roşie spălată. Fierbi la foc mic, timp de 20-30 de minute.
Fierbi borşul separat, îndepărtând spuma care se formează. Il torni în oală când a fiert lintea, sărezi şi condimentezi după gust şi presari busuiocul.
După câteva clocote, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10-15 minute. In fiecare porţie, presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Bors de linte rosie si verde
Pofta buna!