Borş de lobodă, ştevie si salată verde
PrinteazaBorş de lobodă, ştevie si salată verde
- 5-6 legături de lobodă roşie
- 5-6 de ştevie
- 1 salată
- 2 legături ceapă verde
- 1 lingură orez
- 1 l de borş clocotit în prealabil
- leuştean şi pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Toci mărunt zarzavaturile bine spălate şi le pui la fiert într-un litru de apă, o dată cu orezul spălat.
După ce clocotesc 10 minute, adaugi borşul, potriveşti de sare şi mai laşi să dea un clocot, apoi adaugi verdeaţa tocată.
Se căleste întâi, în 2 linguri de ulei, zarzavaturile tăiate şi orezul, picurând câte puţină apă caldă, apoi completează până la 1 litru apă fiartă şi, înainte de a turna borşul, lasă să clocotească 10 minute.
Apoi pune verdeaţa tocată mărunt. Borşul de lobodă este gustos şi când e rece!
Pofta buna!