Bors de maruntaie si tacamuri de pasare
PrinteazaBors de maruntaie si tacamuri de pasare din: ficatei, pipote, aripi de pui, ceapa, ardei rgas, fasole verde, morcovi, bors, rosii, ou, leustean, sare.
Ingrediente:
- 2 ficatei, 2 pipote si gatul, aripile si spatele unui pui
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 200 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 l bors
- 2 rosii
- 1 ou
- leustean tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea, o spălaţi cu apă rece, o puneţi la fiert. După două clocote aruncaţi apa, spălaţi carnea, spălaţi oala, umpleţi cu 1 l de apă rece. Puneţi să fiarbă la foc potrivit şi adăugaţi legumele tăiate julien şi fasolea ruptă bucăţi, după 20 min de firbere, când s-a înmuiat carnea.
Săraţi, puneţi roşiile să fiarbă 5 min în supă. Fierbeţi borşul separat. Acriţi supa, dregeţi cu ou după ce a stat din fiert 5 min şi parfumaţi cu leuştean tocat. Serviţi cald, cu pâine proaspătă şi ardei iute.
Pofta buna!