Borş de miel cu lobodă si orez
PrinteazaBorş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.
- 500 g coaste de miel
- 2 morcovi
- 2 fire ceapa verde
- 2-3 legaturi loboda
- 1/2 cana orez
- 1/2 l bors
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
- 2-3 foi de dafin
- 1 ceasca de otet
Mod de preparare:
Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf de sare şi piper. Cureţi şi speli bine carnea de miel şi când apa clocoteşte, o torni peste carne. Astfel o opăreşti şi îi dispare mirosul de miel. Tai carnea şi o pui la fiert în 3 I apă cu sare.
Cureţi morcovii, loboda şi ceapa, îi speli, dai morcovii pe râzătoare, tai verdeaţa mărunt şi adaugi totul în oală. Mai pui sare şi piper dacă este nevoie. Pui borşul să fiarbă separat şi după ce a dat în 1-2 clocote, îl dai deoaparte.
Când carnea e aproape gata, adaugi orezul spălat şi borşul, iar după 10 minute, pui leuşteanul tocat fin.
Pofta buna!