Borş de peşte (crap)
PrinteazaBorş de peşte din: crap, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, bors, leustean, sare si unt.
- 1,5 kg crap
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 500 ml bors
- leustean
- sare
- unt
Mod de preparare:
Curăţă peştele şi spală-l sub jet de apă rece. Porţionează-l în bucăţi potrivite şi dă-le cu sare. Curăţă cepele şi toacă-le mărunt. Cu¬răţă morcovii şi taie-i în rondele, iar cartofii în cuburi, împreună cu ardeiul. Sotează-le în unt topit şi toarnă deasupra doi litri de apă. Pune şi bucăţile de peşte, roşiile feliate şi sărează după gust.
Acoperă şi lasă să fiarbă vreo 30-40 de minute. între timp, fierbe borşul separat, iar când a dat în clocot, adaugă leuşteanul tocat. Dacă peştele a fiert, toarnă borşul şi lasă-le să dea împreună într-un clocot. Stinge focul şi lasă acoperit vreo 15 minute până-l serveşti.
Borş de peşte
Pofta buna!
Borsuld e peste, intotdeauna moartea mea, daca e crap, e si mai bine
Si mie imi place borsul de peste 🙂
Ciorba de peste e moartea mea!