Borş de peşte (crap)

Printeaza

Borş de peşte din: crap, cartofi, morcovi, rosii, ardei gras, ceapa, bors, leustean, sare si unt.

Ingrediente:Bors_de_peste

  • 1,5 kg crap
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 500 ml bors
  • leustean
  • sare
  • unt

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele şi spală-l sub jet de apă rece. Porţionează-l în bucăţi potrivite şi dă-le cu sare. Curăţă cepele şi toacă-le mărunt. Cu¬răţă morcovii şi taie-i în rondele, iar cartofii în cuburi, împreună cu ardeiul. Sotează-le în unt topit şi toarnă deasupra doi litri de apă. Pune şi bucăţile de peşte, roşiile feliate şi sărează după gust.

Acoperă şi lasă să fiarbă vreo 30-40 de minute. între timp, fierbe borşul separat, iar când a dat în clocot, adaugă leuşteanul tocat. Dacă peştele a fiert, toarnă borşul şi lasă-le să dea împreună într-un clocot. Stinge focul şi lasă acoperit vreo 15 minute până-l serveşti.

Borş de peşte

Bors_de_peste

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Borsuld e peste, intotdeauna moartea mea, daca e crap, e si mai bine

  2. Si mie imi place borsul de peste 🙂

  3. Ciorba de peste e moartea mea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.