Bors de peste cu ardei
PrinteazaBors de peste cu ardei din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare.
- 2 kg peşte mic
- 1 kg peşte mare
- 1 ceapă
- 1 felină
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 5 roşii
- 1 cană de borş
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte se adaugă peştele mărunt curăţat de intestine şi capete.
Se fierb până se sfărâmă peştele. Se strecoară şi în această zeamă se adaugă bucăţile de peşte mare, se potriveşte de sare, se adaugă borşul şi se lasă la fiert.
La sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi ardeiul iute tăiat mărunt.
Pofta buna!