Borş de praz

Printeaza

Borş de praz

Ingrediente:Borş de praz

  • 1 kg praz
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 500 ml borş de tărâţe
  • 1 legătură leuştean
  • 1 lingură vegeta
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc în oală şi se înăbuşă cu apă şi ulei 10 minute, apoi se adaugă prazul curăţat, spălat şi tăiat în rondele de 1 cm grosime şi se continuă înăbuşirea în vasul acoperit 10-15 minute.

Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe mai mari şi se adaugă în oala cu ciorbă. Se completează cu apă, aproximativ 2,5 I, până ce cartofii sunt gata.

Se adaugă borşul şi vegeta, se potriveşte de gust şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se opreşte focul şi se adaugă verdeaţa tocată fin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Un bors bun care “te trezeste” la viata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.