Bors de pui cu loboda

Printeaza

Bors de pui cu loboda din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou.

Ingrediente:Bors de pui cu loboda

  • 1 pui
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • 100 g taitei de casa
  • 1 l bors
  • leustean
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, tăiaţi bucăţi şi puneţi carnea să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere. Când dă în clocot aruncaţi apa, spălaţi carnea şi oala, puneţi din nou la foc cu 2 l de apă rece.

Spumuiţi când dă în clocot, continuaţi fierberea 30 minute. Scoateţi puiul pe o farfurie.

Curăţaţi legumele şi loboda, spălaţi, tăiaţi felii mici şi puneţi să fiarbă cu carnea. După 20 minute săraţi mâncarea, adăugaţi tăiţeii de casă fierţi separat şi limpeziţi cu apă rece, sucul de roşii şi leuşteanul tocat. Daţi în clocot, acriţi cu borşul fiert separat şi spumuit.

Puneţi în oală carnea de pasăre fiartă (fără piept).

Stingeţi focul, iar după 5 minute dregeţi borşul cu ou bătut cu supă fierbinte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.