Bors de pui cu rosii
PrinteazaBors de pui cu rosii din: carne de pui, rosii, ceapa, orez, bors, marar, smantana.
- 200 kg carne de pui
- 250 g roşii
- 5-6 fire de ceapa verde
- 50 g orez
- 2-3 l de apă
- 1 l borş
- 2 legaturi de mărar
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu smântână
Mod de preparare:
Tăiaţi puiul în bucăţi egale şi puneţi-le să fiarbă în apa cu 1 linguriţă de sare. Adăugaţi, după ce aţi luat bine spuma, ceapa tocată mărunt, orezul şi borşul fiert separat, acesta din urmă numai când carnea este bine pătrunsă.
La sfârşit, când ciorba este bună şi gustoasă, legaţi-o cu gălbenuşurile combinate cu smântână. In ultimele secunde, puneţi mărarul tocat fin şi aduceţi acest preparat la masă.
Pofta buna!
Foarte bun borsul de pui