Bors de pui
PrinteazaBors de pui
- 1 pui mijlociu
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstarnac
- 2 cepe
- 25 g orez
- leuştean
- mărar
- pătrunjel
- sare
- puţin unt
Mod de preparare:
Curăţăm puiul, îl spălăm, îl frecăm cu mălai, îl pîrlim şi îl spălăm din nou. Tăiem puiul în 5 bucăţi, il sărăm puţin şi îl lăsăm să stea.
Punem la fiert apa şi cînd începe să clocotească, punem ceapa tăiată mărunt. Dăm pe râzătoare morcovul. Tăiem ca tăiţeii pătrunjelul şi păstrînacul, opărim zarzavatul, îl scurgem şi îl punem în oală. Cand zarzavatul este puţin fiert, adăugăm puiul, apoi orezul ales şi spălat.
Cînd carnea este fiartă, adăugăm cu încetul borşul clocotit, gustînd ca să nu se facă zeama prea acră. Potrivim sarea. Punem 1—2 crenguţe de leuştean, lăsăm să dea cîteva clocote şi le scoatem.
Putem adăuga o bucată de unt, vînturînd borşul. Inainte de a servi, presărăm mărar şi pătrunjel tocat.
Poftă bună!