Bors de salata

Printeaza

Bors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez.

Ingrediente:Bors_de_salata

  • 4-5 bucati salata proaspata
  • 150 g ccostita afumata
  • 1 1/2 l apa
  • bors dupa gust
  • cateva fire de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi
  • 3 oua
  • 60-70 g unt sau ulei
  • 2-3 linguri smantana
  • cate 1 legatura de patrunjel, marar si leustean
  • 2 linguri orez

 

Mod de preparare:

Fierbi în apă cu sare ceapa şi usturoiul tocate mărunt, împreună cu orezul ales şi spălat. Salata curăţată, spălată foarte bine în multe ape, apoi scursă, o tai şuviţe şi o adaugi după ce orezul este pe jumătate fiert. La sfârşit, adaugi borsul, după gust. Laşi să mai fiarbă 5 minute împreună.

Intre timp, prepari o omletă din 2 ouă şi 1 albuş, pe care o tai în şuviţe. Prăjeşti costiţa şi o adaugi în ciorba clocotită, împreună cu verdeaţa to­cată mărunt.

Baţi gălbenuşul rămas cu smântână şi dregi borşul. Borşul de salată se poate servi atât cald, cât şi rece.

Bors de salata

Bors_de_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.