Bors de salata
PrinteazaBors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez.
- 4-5 bucati salata proaspata
- 150 g ccostita afumata
- 1 1/2 l apa
- bors dupa gust
- cateva fire de ceapa verde
- 2-3 fire de usturoi
- 3 oua
- 60-70 g unt sau ulei
- 2-3 linguri smantana
- cate 1 legatura de patrunjel, marar si leustean
- 2 linguri orez
Mod de preparare:
Fierbi în apă cu sare ceapa şi usturoiul tocate mărunt, împreună cu orezul ales şi spălat. Salata curăţată, spălată foarte bine în multe ape, apoi scursă, o tai şuviţe şi o adaugi după ce orezul este pe jumătate fiert. La sfârşit, adaugi borsul, după gust. Laşi să mai fiarbă 5 minute împreună.
Intre timp, prepari o omletă din 2 ouă şi 1 albuş, pe care o tai în şuviţe. Prăjeşti costiţa şi o adaugi în ciorba clocotită, împreună cu verdeaţa tocată mărunt.
Baţi gălbenuşul rămas cu smântână şi dregi borşul. Borşul de salată se poate servi atât cald, cât şi rece.
Bors de salata
Pofta buna!