Bors de sfecla cu bulion
PrinteazaBors de sfecla cu bulion din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, verdeata.
- 4 bucăţi sfeclă
- 2 morcovi
- o ceapă
- o rădăcină pătrunjel
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 4 cartofi
- 2 linguri ulei
- un litru borş
- o lingură bulion
- sare
- verdeaţă, după gust
Mod de preparare:
Ceapa şi morcovul se pun la călit în ulei, se presară cu sare. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă ţelina dată prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se lasă 5 minute.
Se pun rădăcinoasele tăiate sau trecute prin râzătoare, se lasă 5 minute, se acoperă cu apă şi se fierb 30 de minute.
Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, ardeiul gras şi se mai lasă la fiert 20 de minute. Se pun bulionul, apoi borşul fiert separat şi se mai lasă 10 minute să fiarbă împreună.
Se serveşte cu verdeaţă.
Pofta buna!