Bors de sfecla cu carne de vita
PrinteazaBors de sfecla cu carne de vita din: sfecla, carne de vita, morcovi, ceapa, cartof, ulei, bors, smantana, leustean, patrunjel, sare.
- 1 kg sfecla
- 500 g carne de vita
- 3-4 morcovi
- 4 cepe
- 1 cartof
- 2-3 linguri ulei
- bors
- smantana (optional)
- leustean
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai cuburi. Morcovii şi ceapa le dai prin razatoare si le calesti in ulei aproximativ 2 minute. Adaugi 1 l de apă fierbinte, carnea şi fierbi 30 de minute. Cureţi sfecla şi o dai prin răzătoarea cu găuri mari, apoi cureţi şi cartoful şi îl tai cubuleţe.
Le pui în oală şi le laşi la fiert până se înmoaie. Acreşti ciorba cu borş şi completezi cu apă clocotită dacă este prea deasă. La sfârşit, adaugi sare după gust. Poţi servi şi rece, cu smântână.
Bors de sfecla cu carne de vita
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de un bors bun