Bors de sfecla cu ceapa verde
PrinteazaBors de sfecla cu ceapa verde din: sfecla, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, sare, ceapa verde.
- 2 rădăcini sfeclă
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 3-4 cartofi
- 4 linguri ulei
- 500 ml borş
- sare
- 3-4 fire ceapă verde
Mod de preparare:
In oala de fiert se încinge uleiul şi se pun la călit ceapa tocată şi sfecla trecută prin râzătoare. Când s-a înmuiat ceapa, se adaugă morcovii, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelina, toate curăţate şi tocate mărunt.
Se toarnă circa 3 litri de apă şi se lasă pe foc până ce aproape sunt fierte. Se adaugă ardeiul tăiat fâşii, cartofii tăiaţi cubuleţe şi, când cartofii sunt aproape fierţi, se toarnă borşul. Se mai lasă un clocot, se trage de pe foc.
Se potriveşte de sare şi se aduce la masă cu ceapa verde tocată mărunt deasupra.
Pofta buna!