Bors de sfeclă cu costită afumată
PrinteazaBors de sfeclă cu costită afumată
- 150 g costiţă afumată
- 2 sfecle roşii
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 cartofi,
- 1 l borş
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afumată tăiată bucăţi. Cureţi între timp ceapa, morcovul, ţelina, pătrunjelul şi cartofii. Tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le tai cubuleţe.
Când costiţa s-a înmuiat, adaugi ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul şi după 10 minute cartofii. După ce a fiert sfecla, o scoţi, o laşi să se scurgă, apoi o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. O adaugi în oală după ce au fiert toate bine şi potriveşti gustul de sare.
Acreşti cu o ceaşcă din zeama în care a fiert sfecla, mai dai borşul în 1-2 clocote, presari verdeaţa tocată şi dai oala deoparte. E foarte bună şi cu smântână si fără.
Bors de sfeclă cu costită afumată
Poftă bună!