Bors de sfecla cu smantana
PrinteazaBors de sfecla cu smantana din: sfecla, morcovi, ceapa, usturoi, bors, ulei, smantana.
- 3 sfecle crude
- 2 morcovi
- un cartof
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- 500 ml borş
- o lingură ulei
- smântână, pentru servit
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă sfecla şi se taie cuburi mici care se pun la fiert în apă rece. Se lasă 30 de minute. Intre timp, morcovii se trec prin râzătoare şi se călesc un pic în ulei.
Se pun morcovii, usturoiul, ceapa tăiată mărunt şi cartoful cuburi în oala cu sfeclă şi se continuă fierberea.
Intre timp, se clocoteşte borşul, separat, şi, când toate legumele sunt fierte, se toarnă peste acestea. Se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă să dea într-un clocot. Se serveşte cu o lingură de smântână deasupra.
Pofta buna!