Bors de sfecla cu usturoi
PrinteazaBors de sfecla cu usturoi din: carne de vita, sfecla, morcovi, gulii, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana, verdeata.
- un kg carne de vită de supă
- un os de vită cu măduvă
- o sfeclă fiartă sau coaptă
- 250 g morcovi
- 250 g gulii
- 250 g cartofi
- o ceapă înţepată cu 2 cuişoare
- un căţel usturoi
- sare
- piper
- smântână pentru servit
- verdeaţă, după gust
Mod de preparare:
In oala sub presiune se pun la fiert 2 litri de apă. Când clocoteşte, se pun carnea şi osul. Se presară sare şi piper, se închide ermetic şi se lasă la fiert 40 de minute după ce începe oala să fluiere.
Intre timp, sfecla se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari, iar celelalte legume se spală, se curată şi se taie după preferinţe.
Se scoate carnea fiartă şi se taie cubuleţe, se pune într-o oală normală cu restul legumelor. Se adaugă sfecla răzuită şi se mai lasă pe foc 35 de minute.
Se aduce la masă cu smântână şi verdeaţă.
Pofta buna!