Borş de sfeclă roşie
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors.
- un kilogram şi jumătate de sfeclă
- 400 g cartofi
- doi morcovi
- două ouă
- 150 g smântână
- o legătură de verdeaţă
- sare
- usturoi
- castraveţi
- doi litri de apă
- un litru de borş
Mod de preparare:
Sfecla se curăţă, se spală, se dă prin râzătoare şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este pe jumătate fiartă se adaugă morcovii, ceapa, cartofii spălaţi, curăţaţi şi tocaţi fin.
Separat se fierbe borşul şi se adaugă în zeamă şi se mai fierbe 10 minute. Separat se bat ouăle cu smântână şi se toarnă în borşul de sfeclă.
Borş de sfeclă roşie
Pofta buna!