Bors de stevie cu macris
PrinteazaBors de stevie
- 200 g ştevie
- 100 g măcriş
- 1 1 apă sau zeamă de carne
- 2 ceşti borş
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 30 g orez
- piătrunjel
- leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem untul într-o oală şi prăjim ceapa tăiată mărunt. Opărim ştevia şi măcrişul, tăiem de cîteva ori cu cuţitul şi le punem peste ceapă. Amestecăm, turnăm apă clocotită sau zeamă de carne şi lăsăm să fiarbă. Spălăm orezul şi îl punem în oală. Amestecăm. După ce a fiert, adăugăm borşul clocotit. Gustăm şi potrivim de acru. Cu cîteva minute înainte de a servi la masă punem pătrunjel şi leuştean tocat mărunt. In loc de unt putem pune ulei.
Pofta buna!