Bors de urechiuse umplute cu peste
PrinteazaBors de urechiuse umplute cu peste din: morcov, sfecla, ceapa, telina, patrunjel, bors, sare, ulei, faina, ulei, peste, ciuperci, sare, piper, patrunjel.
- 1 morcov
- 2 sfecle roşii
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 l borş
- sare
- 2 linguri ulei
Ingrediente urechiuşe:
- 200 g făină
- 2 linguri ulei
- apă
- sare
- 200 g peşte proaspăt
- 100 g ciuperci
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi sfecla, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui la fiert cu apă cât s-o acopere. Speli apoi zarzavaturile rămase, le cureţi, le tai fideluţă sau le dai pe râzătoare şi le căleşti în ulei în oala în care vei face borşul.
După ce s-au înmuiat puţin, stingi cu 4 l de apă, potriveşti de sare şi laşi să fiarbă. In acest timp, pregăteşti urechiuşele: amesteci făina cu uleiul, un praf de sare şi puţină apă caldă până obţii un aluat elastic (ca acela pentru tăieţei) pe care-l laşi puţin să se odihnească, apoi cureţi peştele de oase, după aceea ciupercile şi ceapa de coajă şi le treci pe toate prin maşina de tocat.
Potriveşti gustul de sare şi piper. întinzi din aluatul pregătit o foaie subţire din care tai pătrate de 3-4 cm. Pe fiecare pui câte 1/2 linguriţă din umplutura de peşte, pui parte peste parte ca să obţii un triunghi, prinzi marginile, apoi îndoi colţurile la spate (ca la basma).
Adaugi urechiuşele în oala în care fierbe borşul. Separat, fierbi borşul acru, îl tomi peste sfeclă, le fierbi împreună 10 minute, apoi îl strecori.
După ce au fiert urechiuşele şi zarzavatul, tomi borşul strecurat, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai dai totul într-un clocot. lei borşul de pe foc şi presari pătrunjelul tocat.
Bors de urechiuse umplute cu peste
Poftă bună!
Incoming search terms:
- bors de urechiuse