Bors de urzici cu orez si praz

Printeaza

Bors de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors, marar, leustean, sare, piper si hrean.

Ingrediente:Bors_de_urzici_cu_orez_si_praz

  • 500 g urzici
  • 1 căpățână mică usturoi
  • 500 g praz
  • 1 lingură orez
  • 1 l borș
  • mărar proaspăt
  • leuștean proaspăt
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță hrean ras

 

Mod de preparare:

Se spală bine urzicile, se îndepărtează tulpinile mai groase, se opăresc în apă clocotită, se lasă să se scurgă, se storc și se toacă. Se curăță prazul, se spală și se taie rondele. Se pun la fiert, în apă clocotită, urzicile și prazul. Se curăță și se toacă usturoiul.

După 30 min. de fierbere, se adaugă în oală orezul și se lasă să fiarbă 15 min. Se adaugă apoi usturoi pisat, hrean ras și borș, sare, piper și se mai lasă să fiarbă totul timp de cca 5 min. Se ia ciorba de pe foc și se presară deasupra mărar și leuștean proas­păt tocat.

Bors de urzici cu orez si praz

Bors_de_urzici_cu_orez_si_praz

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Arata foarte bine borsul asta de urzici cu orez

  2. Foarte bine arata borsul de urzici!

  3. N-arata bine deloc, e prea verde :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.