Bors de urzici cu usturoi
PrinteazaBors de urzici cu usturoi din: urzici, spanac, salata verde, orez, ceapa, usturoi, hrean, oua, bors, sare, piper, smantana, leustean.
- 300 g urzici
- 200 g spanac
- 150 g salată verde
- 100 g orez
- 200 g ceapă verde
- 100 g usturoi verde
- 100 g hrean
- 2 ouă
- 1 l bors
- sare
- piper
- 80 g smântână
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Cureţi urzicile, spanacul, salata, ceapa şi usturoiul şi le speli în multe ape. Pui la fiert într-un litru de apă rece cu sare, ceapa şi usturoiul tăiate rondele. Când clocoteşte apa, pui urzicile tocate, spanacul şi salata.
Adaugi orezul ales, spălat şi fiert în prealabil, precum şi borşul fiert separat. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari leuşteanul tocat mărunt şi mai dai într-un clocot-două.
La sfârşit, dregi borşul cu smântână şi cu ouăle bătute. Borşul poate fi servit cu hrean ras deasupra şi cu mămăliguţă.
Bors de urzici cu usturoi
Pofta buna!