Bors de urzici cu usturoi

Printeaza

Bors de urzici cu usturoi din: urzici, spanac, salata verde, orez, ceapa, usturoi, hrean, oua, bors, sare, piper, smantana, leustean.

Ingrediente:Bors_de_urzici_cu_usturoi

  • 300 g urzici
  • 200 g spanac
  • 150 g salată verde
  • 100 g orez
  • 200 g ceapă verde
  • 100 g usturoi verde
  • 100 g hrean
  • 2 ouă
  • 1 l bors
  • sare
  • piper
  • 80 g smântână
  • 1 legătură leuştean

 

Mod de preparare:

Cureţi urzicile, spanacul, salata, ceapa şi usturoiul şi le speli în multe ape. Pui la fiert într-un litru de apă rece cu sare, ceapa şi usturoiul tăiate rondele. Când clocoteşte apa, pui urzicile tocate, spanacul şi salata.

Adaugi orezul ales, spălat şi fiert în prealabil, precum şi borşul fiert separat. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari leuşteanul tocat mărunt şi mai dai într-un clocot-două.

La sfârşit, dregi borşul cu smântână şi cu ouăle bătute. Borşul poate fi servit cu hrean ras deasupra şi cu mămăliguţă.

Bors de urzici cu usturoi

Bors_de_urzici_cu_usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.