Bors de urzici si spanac
PrinteazaIngrediente:
- 300 g urzici
- 2 linguri orez
- 2 oua
- 80 g smantana
- 1 legatura ceapa verde
- 1 salata verde
- 200 g spanac
- 1 l bors
- cateva fire de leustean
- sare
Mod de preparare:
Cureti urzicile, ceapa, salata si spanacul, le speli in mai multe ape si pui la fiert in 2 l de apa doar ceapa taiata marunt, cu un praf de sare.
Separat, opăreşti urzicile, salata şi spanacul, le scurgi şi le tai mărunt. Pui apoi la fiert orezul cu o cană de apă şi puţină sare. După ce, a fiert ceapa, adaugi verdeţurile opărite, orezul fiert şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Când sunt toate fierte bine, torni borşul fiert separat, potriveşti gustul de sare, presari 2-3 fire de leuştean tocat mărunt şi mai fierbi câteva minute.
Baţi ouăle cu smântână şi cu amestecul rezultat dregi borşul după ce l-ai luat de pe foc şi l-ai lăsat să se răcească puţin. La masă serveşti borşul presărat cu puţin leuştean proaspăt tocat.
Bors de urzici si spanac
Pofta buna!
E bun borsul de urzici?