Bors de urzici (varianta)
PrinteazaBors de urzici
- 500 g urzici
- 1 1 apă
- 2 ceşti borş
- 1 ceapă
- 1 ariei gras
- un vîrf de cuţit boia roşie (paprica)
- 10 g orez
- sare
- 1 lingură ulei
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Curăţăm urzicile şi le spălăm. Apoi le punem într-o oală cu apă clocotită sărată. In timp ce fierb, pregătim rîntaşul. înfierbîntăm uleiul, turnăm făina şi amestecăm pînă se înroşeşte. Prăjim apoi în rîntaş ceapa tocată mărunt. Presărăm boiaua. Stingem cu zeamă de urzici. Adăugăm sare, orez şi ardei gras. Cînd au fiert, adăugăm borşul clocotit.
Servim cu mămăliguţă.
Pofta buna!