Bors de varza cu marar
PrinteazaBors de varza cu marar din: varza, untdelemn, ceapa, morcov, marar, orez, bors, apa, sare, smantana.
- o varză mică
- 3-4 linguri de untdelemn
- 2-3 cepe
- un morcov mijlociu
- o legătură de mărar
- o cană cu orez
- 1 l borş
- apă
- sare
- 200-300 ml smântână
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele veştede, se spală şi se taie in fâşii. Se curăţă morcovul şi ceapa, se spală şi se taie ărunt.
Intr-o oală se pune apă şi se lasă pe foc, să fiarbă, e adaugă varza şi zarzavatul. Când au fiert pe jumătate, se pune orezul, spălat şi curăţat, se continuă fierberea şi se daugă cozile de mărar, tăiate mărunt: acestea dau o aromă deosebită.
Când zarzavatul şi orezul sunt fierte bine se pune borşul şi se sărează, după gust. Se lasă pe foc, să fiarbă un locot, se pune smântână, se continuă fierberea doar câteva clocote şi, la sfârşit, se pun frunzele de mărar, tocate mărunt (iarna, mărar conservat).
Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!