Bors de vita cu verdeata
PrinteazaBors de vita cu verdeata din: carne de vita, patrunjel, morcov, ceapa, telina, rosii taitei, leustean, bors, sare, piper.
- 500 g carne de vită
- o rădăcină pătrunjel
- un morcov
- o ceapă
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- 2-3 roşii bine coapte
- 2-3 ghemuleţe de tăieţei
- 500 ml borş
- leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert în apă rece.
Se ia spuma ori de câte ori apare şi se lasă la fiert o oră. Se adaugă apoi rădăcina de pătrunjel, cea de ţelină, morcovul şi ceapa, toate tăiate mărunt.
Se completează cu apă şi se lasă la fiert încă 30 de minute. Dacă este cazul, se scoate carnea şi se taie cubuleţe. Apoi, se adaugă roşiile, fără pieliţe, se lasă un clocot.
Intre timp, se dă în clocot borşul.
Se pun carnea şi borşul, se lasă un clocot, se potriveşte de sare şi piper, se pun tăieţeii şi se trage oala de pe foc. Se aduce la masă cu leuştean.
Pofta buna!
Borsul de vita este unul din cele mai bune borsuri