Bors de zarzavat cu varza murata
PrinteazaBors de zarzavat cu varza murata din: morcovi, telina, pastarnac, fasole, ceapa, cartofi, ardei, varza, ulei, orez, bors, patrunjel, leustean, piper.
- 100 g morcovi
- 50 g telina
- 50 g pastarnac
- 100 g fasole verde
- 300 g ceapa
- 300 g cartofi
- 75 g ardei
- 2-3 frunze de varza murata
- 50 ml ulei
- 50 g orez
- 1 l bors
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- 30 g delikat gust de legume
- piper
Mod de preparare:
Se spala si se curata legumele. Se taie morcovii rondele, ardeii fideluta, telina si pastarnacul cubulete,
cartogii in cuburi mari, fasolea bastonase, iar ceapa marunt.
Se toaca frunzele de varza. In 1 l apa fierbinte se pun treptat la fiert legumele, incepanad cu radacinoasele. Cand sunt aproape fierte, se adauga delikat, se toarna uleiul si se pune orezul ales si spalat, in prealabil.
Separat, se fierbe si se spumeaza borsul. Se toarna in supa de legume, care se condimenteaza apoi dupa gust si se mai lasa sa dea intr-un clocot.
Se portioneaza ciorba si se serveste presarata cu verdeata tocata.
Pofta buna!