Bors de zarzavat
PrinteazaBors de zarzavat din: cartofi, morcov, ceapa, patrunjel, mazare, rosii in bulion, frunze de spanac, ulei, bors de tarate, sare si oua.
- 4 cartofi
- un morcov
- o ceapa
- o radacina patrunjel
- 100 g mazare congelata
- 3 rosii in bulion
- 100 g frunze spanac congelat
- o lingura ulei
- un litru bors de tarate
- sare
pentru dres:
- 2 oua
Mod de preparare:
In oala de fiert borşul se pune o lingură de ulei şi se călesc ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe râzătoare si rădăcina de pătrunjel.
După ce s-au înmuiat, se pun 2 litri de apă şi se fierb 10 minute. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi, după ce au fiert, se pun mazărea, spanacul şi roşiile curăţate de pieliţe.
Se toarnă borşul fiert separat. Se presară sare şi, după un clocot, se trage oala de pe foc. Se bat ouăle bine şi se toarnă în oală amestecând continuu cu o furculiţă.
Bors de zarzavat
Pofta buna!