Bors cu piept de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm 100 g bucheţele broccoli 250 ml […]
Bors delicios de crap
PrinteazaBors delicios de crap din: peste, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, bors, sare, marar, leustean si apa.
- 1 kg peşte (crap sau somn)
- 1 morcov
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 păstârnac
- 1/4 ţelină
- 1 ceapă galbenă sau 2-3 fire verzi
- 1/2 l borş
- sare
- mărar
- leuştean
- 1 1/2 l apă
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat în cuburi mici îl pui la fiert în apă clocotită, cu puţină sare.
Cureţi peştele, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite; îl sărezi puţin şi îl laşi să stea aşa cel puţin o oră.
Când zarzavatul s-a fiert, adaugi borşul fiert separat, cu o ceapă şi pe urmă pui peştele. Laşi totul să fiarbă la foc potrivit.
Când şi peştele este gata fiert, adaugi verdeaţa, mărarul şi leuşteanul fin tocate. Serveşti borşul cald sau rece.
Bors delicios de crap
Pofta buna!
Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati
Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 900 g carne de vită 3 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 l borş 500 g castraveţi muraţi 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Pune […]
Bors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc cu os 1 sfeclă medie 1 morcov 2 cepe mari 300 g varză 4 cartofi medii 2 linguri pastă de tomate 4-5 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie 150 g smântână […]
Pofta buna!