Bors din cap de miel cu legume

Printeaza

Bors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare.

Ingrediente:Bors din cap de miel cu legume

  • 1 cap de miel si 2-3 costiţe
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 roşie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 l borş
  • 1 ceşcuţă cu orez
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi capul, scoateţi limba şi creierul, aruncaţi ochii, spălaţi cu multă apă rece. Tăiaţi costiţa în bucăţi potrivite, curăţaţi coada şi tăiaţi-o în două-trei bucăţi şi puneţi totul într-un vas înalt şi curat.

Acoperiţiţi cu apă rece, daţi în clocot, aruncaţi apa şi spălaţi iar carnea.

Umpleţi oala pe trei sferturi cu apă rece, fierbeţi carnea la foc domol 30 minute, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă, săraţi şi mai fierbeţi 20 minute acoperit, după care adăugaţi orezul fiert 10 minute şi limpezit în apă rece şi borşul fiert separat.

Aromatizaţi cu leuştean tocat şi serviţi ciorba fierbinte. (Creierul şi limba le puteţi folosi separat sau le fierbeţi şi le puneţi în borş când serviţi).

Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.