Bors din cap de miel cu legume
PrinteazaBors din cap de miel cu legume din: cap de miel, costite, ceapa, morcov, telina, rosie, leustean, bors, orez, sare.
- 1 cap de miel si 2-3 costiţe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 roşie
- 1 ardei gras
- 1 legătură de leuştean
- 1 l borş
- 1 ceşcuţă cu orez
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi capul, scoateţi limba şi creierul, aruncaţi ochii, spălaţi cu multă apă rece. Tăiaţi costiţa în bucăţi potrivite, curăţaţi coada şi tăiaţi-o în două-trei bucăţi şi puneţi totul într-un vas înalt şi curat.
Acoperiţiţi cu apă rece, daţi în clocot, aruncaţi apa şi spălaţi iar carnea.
Umpleţi oala pe trei sferturi cu apă rece, fierbeţi carnea la foc domol 30 minute, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă, săraţi şi mai fierbeţi 20 minute acoperit, după care adăugaţi orezul fiert 10 minute şi limpezit în apă rece şi borşul fiert separat.
Aromatizaţi cu leuştean tocat şi serviţi ciorba fierbinte. (Creierul şi limba le puteţi folosi separat sau le fierbeţi şi le puneţi în borş când serviţi).
Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea.
Pofta buna!