Borş din cap de miel cu legume si orez din: cap de miel, costite de miel, coada, ceapa, morcov, telina, ardei gras, leustean, bors si orez. Este un borş care nu se drege cu ou sau smântână, pentru a-şi păstra savoarea. Ingrediente: 1 cap de miel şi 2–3 costiţe coada 1 ceapă 1 morcov […]
Bors din cap de miel cu smantana
PrinteazaBors din cap de miel cu smantana: cap de miel, coaste de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion, sare.
- un cap de miel
- trei bucati de costita de miel
- o ceapa mare
- un morcov mare
- o ceasca de orez
- un litru de bors
- o legatura de leustean tocat
- un pahar de smantana
- o lingura de bulion
- sare dupa gust
Modul de preparare:
Curatam capul de miel de resturile de par, inlaturam ochii, scoatem limba si o clatim de mai multe ori in apa rece.
Punem intr-o oala mare capul de miel la fiert impreuna cu doua bucati de costita si alaturi de coada taiata bucatele mici, cu apa rece si acoperita.
Fierbem totul pe aragaz la foc mic aproximatim o ora, apoi adaugam zarzavatul taiat cubulete, punem sare si apoi lasam sa fiarba inca treicezi de minute la foc mic. Adaugam bulionul, orezul fiert separat si borsul fiert.
Putem drege caapul de miel cu smantana batuta cu bors fierbinte.
Bosul din cap de miel serveste foarte cald imediat dupa ce s-a facut.
Pofta buna!
poate iti place si:
Borş din cap de miel cu legume si orez
Pofta buna!