Bors din carne de gasca
PrinteazaBors din carne de gasca din: gasca, apa, bors, ceapa, orez, sare, piper, ardei rgasi, verdeata, smantana.
Ingrediente:
- 1,200 kg gîscă (gîtul, aripile, pipota, spinarea )
- 31 apă
- 1/2 l borş sau zeamă de varză
- 2 cepe
- 30 g orez
- sare
- piper
- 2 ardei graşi
- 2 legături verdeaţă
- 2 linguri smantană
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se pune la fiert cu apă şi sare. Se spumează şi după 1 1/2 oră se adaugă orezul, ceapa şi ardeii tocaţi.
Se termină cu verdeaţă şi smantană. Dacă se acreşte cu zeamă de varză nu se mai pune sare.
Se poate prepara şi cu măruntaie de pasăre (cap, gît, spinarea, pipota).
Pofa buna!
Incoming search terms:
- bors de gasca
Foarte buna ciorba de gasca
Foarte, foarte gustos borsul de gasca. Sunt fana ciorbe.