Bors din carne de pui
PrinteazaBors din carne de pui din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou.
Ingrediente:
- 1 pui mijlociu
- 1 ceapa
- 1 telina
- 1 legatura de loboda
- 2-3 fire de usturoi verde
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- sare
- 1 pahar cu suc de rosii
- 100 g taitei de casa
- 1 l bors
- leustean
- 1 ou
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, tăiaţi bucăţi şi puneţi carnea să fiarbă cu apă rece cât s-o acopere. Când dă în clocot aruncaţi apa, spălaţi carnea şi oala, puneţi din nou la foc cu 2 l de apă rece. Spumuiţi când dă în clocot, continuaţi fierberea 30 min. Scoateţi puiul pe o farfurie.
Curăţaţi legumele şi loboda, spălaţi, tăiaţi felii mici şi puneţi să fiarbă cu carnea. După 20 min săraţi mâncarea, adăugaţi tăiţeii de casă fierţi separat şi limpeziţi cu apă rece, sucul de roşii şi leuşteanul tocat. Daţi în clocot, acriţi cu borşul fiert separat şi spumuit.
Puneţi în oală carnea de pasăre fiartă (fără piept). Stingeţi focul, iar după 5 min dregeţi borşul cu ou bătut cu supă fierbinte. Serviţi fierbinte, cu pâine proaspătă.
30
Pofta buna!
Borsul este foarte bun