Bors din legume cu leustean
PrinteazaBors din legume cu leustean din: ceapa, cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ardei gras, dovlecel, rosii, bors, ulei de floarea soarelui, oua, leustean, sare.
- 1 ceapa mare
- 3 cartofi de marime mijlocie
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- cate 1 ardei gras rosu, verde sau galben
- 1 dovlecel
- 5 rosii
- 1 l bors proaspat
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 oua
- 1 legatura leustean
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai mărunt, mai puţin cartofii şi dovlecelul, pe care le tai mai mari.
In 2 1/2 litri de apă, pui la fiert, la foc mediu, ceapa, ardeii, morcovii, ţelina, uleiul, rădăcinile de pătrunjel şi păstârnac.
După 10 minute, adaugi cartofii şi dovleceii. Separat, dai borşul în câteva clocote. Când toate legumele au fiert, adaugi roşiile decojite, tăiate mărunt.
Torni borşul, laşi să fiarbă 5 minute, după care reduci intensitatea focului şi pui ouăle bătute. Sărezi după gust.
Pui leuşteanul tăiat mărunt, opreşti focul şi acoperi oala cu un capac.
Bors din legume cu leustean
Pofta buna!