Bors din legume
PrinteazaBors din legume din: cartofi, morcovi, ceapa, castarveti murati, telina, marar, lesutean, bors, ulei, sare.
Ingrediente:
- 300 g cartofi
- 100 g morcovi
- 100 g ceapă
- 300 g castraveţi muraţi
- o ţelină
- mărar
- leuştean şi pătrunjel
- o frunză de dafin
- borş
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă. Se stinge cu doi litri de apă clocotită şi se lasă să fiarbă.
După ce au fiert legumele se adaugă castraveţii tăiaţi în felii. Se potriveşte de sare. Se adaugă borşul şi frunza de dafin. La servire se presară verdeţuri.
Bors din legume
Pofta buna!